Категорија : Здравје

Ехо на дојки во ПЗУ “Асклепиос”

Здравјето е најскапоценото нешто што го поседуваме. За жал, многумина од нас го земаме истото здраво за готово и најчесто реагираме предоцна – кога ќе се разболиме. Превентивната грижа и прегледи се особено важни во денешното време во кое се соочуваме со загаден воздух, нездрава храна и вода и многу, многу стрес. Токму затоа канцерогените

Прочитај повеќе →

Со здраво срце до долг и среќен живот

Без него не може да се замисли ниедна љубовна песна или роман. Со векови е инспирација за многубројни уметници, поети и автори, кои во своите дела ја величаат љубовта. За Аристотел извор на интелигенцијата и мудроста, а за Платон место каде што почива страста. Кога тоа не би постоело, не би можеле ниту да живееме,

Прочитај повеќе →